Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Terug naar recepten

Veggie blinis

  • 3:1
  • RECEPT VOOR: 8 blinis
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 20 minuten
  • BEREIDINGSTIJD: 10 minuten
Voor het blinibeslag:
Stap 1

Meng het ei, de boter, de MCTprocal en het water in een kom. 

Stap 2

Spray wat bakspray in een antiaanbakpan en verwarm op middelhoog vuur. Schenk het beslag in de pan in de vorm van kleine individuele pannenkoekjes. 

Stap 3

Bak ongeveer 2 minuten aan elke kant tot de blinis goudbruin zijn. 

Voor de topping:
Stap 1

Meng in een kom de mascarpone, olijfolie en de fijngehakte koriander (bewaar 8 kleine blaadjes ter decoratie). 

Stap 2

Verdeel dit mengsel in 8 gelijke porties. Voeg aan elke portie 6g zongedroogde tomaat toe. Breng op smaak naar wens. 

De afwerking

Verdeel het mengsel over elke blini en plaats een klein blaadje koriander als decoratie. 

Serveertip: Je kunt een uitsteekvorm gebruiken om een professioneel effect te creëren. Indien toegestaan, kan je een mini plakje vijg of wat fijngesneden bieslook bovenop toevoegen. 

Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een ketogeen dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.  

De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van printen. 

MCTprocal is een voeding voor medisch gebruik en dient onder toezicht van de behandelaar (arts en/of diëtist(e)) te worden gebruikt. Niet geschikt als enige voedingsbron. Geschikt vanaf 3 jaar. Niet geschikt voor parenteraal gebruik. Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie. 

  • Voor het blinibeslag
  • Bakspray
  • 30g geklopt ei
  • 12g gesmolten boter
  • 32g MCTprocal
  • 10g water
  • Voor de topping:
  • 160g mascarpone
  • 15g olijfolie
  • 1g koriander
  • 56g zongedroogde tomaat in olie