Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Terug naar recepten

Spek & Butternut pompoensoep

  • 3:1 ratio
  • RECEPT VOOR: 1 portie
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten
  • BEREIDINGSTIJD: 15 minuten

Recept biedt ongeveer:

35.3 g
Vetten
10 g
MCT
7.8g
Eiwitten
2.7g
Koolhydraten
362 kcal
Energie

Stap 1

Verhit de olie in een pan op een middelhoog vuur. Voeg het spek, de selderij, de knoflook- en tomatenpuree, de prei en de pompoen toe. Kook 3-4 minuten, af en toe doorroeren.

Stap 2

Voeg de betaquik, het bouillonblokje en het water toe. Roer goed door en laat 10 minuten sudderen op een laag vuur.

Stap 3

Mix de soep met een staafmixer tot een gladde soep.

Stap 4

Giet de soep in een kom, breng op smaak met zout en peper en serveer.

Serveer tip:

 

Serveer met de broodstengels.

 

Controleer altijd met uw diëtist wat geschikt is voor u.De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en is gebaseerd op specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van printen.

Betaquik is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Geschikt vanaf 3 jaar. Dieetvoeding bij aandoeningen die een ketogeen dieet vereisen of een dieet op basis van MCT vereisen. Niet geschikt voor parenteraal gebruik. Niet geschikt als enige voedingsbron.

Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie.

Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet.

Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

  • 15g Olijfolie
  • 30g Spek, in blokjes gesneden
  • 10g Selderij, fijngesneden
  • 1g Knoflookpuree
  • 1g Tomatenpuree
  • 20g Prei, in dunne plakken
  • 40g Butternut pompoen, in blokjes gesneden
  • 45g betaquik®
  • 1g Groentebouillonblokje
  • 75g Water
  • Naar smaak, Kruiden zoals zout en peper
1
2
3
4
1
2
3
4