Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Terug naar recepten

Prei in roomsaus

  • 4 : 1
  • RECEPT VOOR: 2 porties
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 5 minuten
  • BEREIDINGSTIJD: 10 minuten

Voor 1 portie:

28,6g
Vetten
2,1g
Eiwitten
4,8g
Koolhydraten
291 kcal
Energie

Stap 1

Snijd de prei fijn.

Stap 2

Smelt de boter in een koekenpan en voeg de gesneden prei toe wanneer de boter schuimt.

Stap 3

Roer af en toe om, zodat alle prei gelijkmatig gaar wordt.

Stap 4

Voeg het citroensap toe voor een frisse toets.

Stap 5

Voeg aan het einde van de kooktijd de room toe en meng goed.

Stap 6

Breng op smaak met zout en peper.

Top Tip:

Voeg wat kruiden toe voor meer smaakvariatie.

Serveer tip:?

Schik met behulp van een ronde uitsteekvorm de prei op het bord in een perfect ronde cirkel.

Controleer altijd met uw diëtist wat geschikt is voor u.

De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en is gebaseerd op specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van printen.

Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie.

Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet.

Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

  • 200g Prei
  • 50g Boter
  • 45g Slagroom, 30% vet
  • 2g Citroensap