Recept biedt ongeveer:
Verwarm de oven voor op 180 ° C / hetelucht 160 ° C / gasstand 4.
Doe het spek in een pan en bak 5 minuten op matig vuur of tot het spek gaar is. Laat afkoelen terwijl je de pizzabodem maakt.
Meng MCTprocal® met de gemalen amandelen, meng hier met je handen de boter door tot een zanderige/kruimelige textuur ontstaat.
Voeg water en geklutste eieren toe aan het mengsel, meng goed.
Verdeel het mengsel in een cirkel van 13cm op vetvrij papier.
Verdeel de tomatensaus over de basis, strooi zowel het spek als de kaas en de kruiden erover.
Bak 10-15 minuten in de oven tot de korst goudbruin is.
Controleer altijd met uw diëtist wat geschikt is voor u.De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en is gebaseerd op specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van printen.
MCTprocal® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Geschikt vanaf 3 jaar. Dieetvoeding bij lange ketenvetzuuroxidatiestoornissen, vetmalabsorptie en overige aandoeningen die een dieet rijk aan MCT en arm aan LCT vereisen. Niet geschikt voor parenteraal gebruik. Niet geschikt als enige voedingsbron.
Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie.
Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet.
Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou