Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Terug naar recepten

Pikante bloemkool & pastinaak roomsoep

  • 4 : 1
  • RECEPT VOOR: 1 portie
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten
  • BEREIDINGSTIJD: 15 minuten

Recept biedt ongeveer:

28.8g
Vet
10g
MCT
2g
Eiwitten
4.9g
Koolhydraten
291 kcal
Energie

Stap 1

Verwarm de olijfolie in een steelpan op een middelhoog vuur, voeg de bloemkool, de pastinaak, de lente-uitjes, het kerriepoeder en de knoflookpuree toe, kook 3 tot 4 minuten, en roer af en toe.

Stap 2

Voeg de Betaquik®, het bouillonblokje en het water toe. Roer en laat sudderen op een laag vuur gedurende 10 minuten.

Stap 3

Mix met een staafmixer tot een glad geheel. Giet de soep in een kom, meng deroom door de soep en breng op smaak met zout en peper alvorens te serveren.

Serveersuggestie

  • Serveer met een broodje (zie recept)

Controleer altijd met uw diëtist wat geschikt is voor u. De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van printen.

Betaquik® is voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aandoeningen die een ketogeen dieet of een dieet op basis van MCT vereisen. Enkel te gebruiken onder medisch toezicht. Niet geschikt voor parenteraal gebruik. Geschikt vanaf 3 jaar. Niet geschikt als enige voedingsbron.

Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet. Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie.

Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

  • 10g Olijfolie
  • 50g Bloemkool, gesneden
  • 15g Pastinaak, geschild en in blokjes gesneden
  • 10g Bosuitjes, gesneden
  • 2g Kerriepoeder
  • 2g Knoflookpuree
  • 50g betaquik®
  • 1g Bouillonblokje, plantaardig
  • 120g Water
  • 25g Room, vol
  • Kruiden zoals zout en peper, Naar smaak
1
2
3
4
1
2
3
4