Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Terug naar recepten

Ovenvers gebakken brood

  • 2:1
  • RECEPT VOOR: 1 klein brood (12 sneden)
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 10-15 minuten
  • BEREIDINGSTIJD: 30 minuten

Recept voor: 12 sneden. 1 snede:

8.3g
Vet
5g
MCT
2.2g
Eiwitten
2g
Koolhydraten
91kcal
Energie

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2

Meng de boter, het lijnzaad en de azijn. Laat 2 à 3 minuutjes rusten.

Stap 3

Meng in een andere kom het amandelmeel, de MCTprocal en het bakpoeder.

Stap 4

Voeg toe aan het botermengsel.

Stap 5

Voeg het losgeklopt ei en het water hieraan toe. Meng met een spatel tot een gladde pasta.

Stap 6

Bedek een kleine bakvorm met bakpapier en giet het mengsel hierin.

Stap 7

Bak gedurende 25 à 30 minuten tot het brood goudbruin gebakken is.

Serveer tip

Beleg met suikervrije jam of pindakaas.

Lekker bij een toegestane soep.

 

Handige hint

 

Plaats in de toaster voor getoast brood.

MCTprocal is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e).

Dit recept werd getest met de producten van de vermelde merken, er bestaan uiteraard gelijkaardige producten van andere merken. Wij raden je aan om steeds het productetiket te raadplegen en het gebruik ervan met je diëtist(e) te bespreken.

Vraag altijd eerst aan je arts en/of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van printen.
Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet.
Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie.

Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

  • 20g Zachte boter
  • 40g Lijnzaad, gemalen
  • 2g Azijn
  • 10g Amandelmeel
  • 96g MCTprocal™
  • 4g Suikervrij bakpoeder (bv: Barket®)
  • 30g Ei, losgeklopt
  • 50g Water