Recept biedt ongeveer:
Verwarm de oven op 190 °C/hetelucht 170 °C/gasstand 5.
Verwarm de olijfolie in een pan en bak de aubergineplakjes 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Draai halverwege om. Bak de aubergine tot ze zacht is en een kleurtje begint te krijgen. Haal uit de pan en leg opzij.
Bak het rundergehakt in dezelfde pan gedurende 3-4 minuten tot het vlees bruin is. Voeg de ui en de lookpuree toe en bak tot het geheel gaar is.
Voeg de tomatenpuree, de kruidenmix, de room en het water toe. Blijf bakken op een middelhoog vuur tot de saus indikt. Voeg peper en zout toe naar smaak.
Leg de helft van de aubergineplakjes in een ovenschotel en schep de helft van het rundergehaktmengsel eroverheen. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas.
Herhaal stap 5 met de rest van de aubergines, het gehakt en de kaas.
Zet 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Serveersuggestie
Controleer altijd met uw diëtist wat geschikt is voor u.
De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en is gebaseerd op specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van publicatie.
Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie.
Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet.
Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.