Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Terug naar recepten

Nacho’s en guacamole

  • 3:1
  • RECEPT VOOR: 1 portie
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 25 – 30 minuten
  • BEREIDINGSTIJD: 7 – 8 minuten

Recept biedt ongeveer:

54.3g
Vetten
5g
MCT
11.5g
Eiwitten
6.6g
Koolhydraten
567kcal
Energie

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Stap 2

Verwarm de friteuse met de plantaardige olie op 180 °C.

Stap 3

Snij de tortilla in 8 driehoekjes, leg ze in het mandje en frituur ze.

Stap 4

Schud zachtjes met het mandje zodat de driehoekjes niet aan elkaar blijven kleven. Frituur ze 1 minuut, draai de driehoekjes om en laat ze nog eens 90 seconden bakken.

Stap 5

Haal het mandje uit de friteuse en leg de nacho’s op een met bakpapier bekleed ovenrooster. Bestrooi met geraspte mozzarella. Schuif in de oven en laat 5 minuten bakken.

Stap 6

Maak intussen de guacamole: meng de resterende ingrediënten in een kom en plet met een vork tot de gewenste consistentie.

Stap 7

Dien de nacho’s op met de guacamole.

Serveertip:

Voor een pittige guacamole voeg je wat chilivlokken/-poeder toe.

Controleer altijd met uw diëtist wat geschikt is voor u. De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van printen.

 

MCTprocal is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Geschikt vanaf 3 jaar. Niet geschikt voor parenteraal gebruik. MCTprocal is niet geschikt als enige voedingsbron.


Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet.
Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie

Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

  • 1 Tortilla (zie recept)
  • Volg de gebruiksinstructies van de friteuse - Plantaardige frituurolie*
  • 20g Mozzarella, geraspt
  • 30g Rijpe avocado, in stukjes gesneden
  • 20g Mayonaise
  • 5g Fijngesneden lente-uitjes
  • 10g Fijngesneden tomaten
  • * ong. 15 g olie wordt tijdens het bakproces geabsorbeerd; deze hoeveelheid is toegevoegd aan de voedingswaarden.