Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Terug naar recepten

Kleine broodjes

  • 1.4:1
  • RECEPT VOOR: 6 broodjes
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten
  • BEREIDINGSTIJD: 20 - 25 minuten

Dit recept is voor 6 broodjes. 1 klein broodje:

15.1g
Vetten
5g
MCT
8,1g
Eiwitten
2,7g
Koolhydraten
182,3kcal
Energie

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2

Meng het amandelpoeder, de MCTprocal™, de psyllium husk, de kooksoda en het zout.

Stap 3

Voeg het eiwit en de azijn toe en meng goed tot één geheel.

Stap 4

Giet het mengsel in het kokend water en meng met een spatel tot er een deeg ontstaat.

Stap 5

Verdeel het deeg in 6 gelijke porties en rol ze tot ronde broodjes. Het is mogelijk om een ijsschep te gebruiken van ong. 5 cm om 6 porties te bekomen van hetzelfde volume.

Stap 6

Bak deze in de oven gedurende 20-25 minuten.

Stap 7

Laat de broodjes afkoelen op een grill.

Serveertip:

Perfect om te beleggen en mee te nemen als lunch

Kan gebruikt worden als hamburgerbroodje

Kan geserveerd worden bij een ketogene soep

MCTprocal is voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te onder worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e).

Dit recept werd getest met de producten van de vermelde merken, er bestaan uiteraard gelijkaardige producten van andere merken. Wij raden je aan om steeds het productetiket te raadplegen en het gebruik ervan met je diëtist(e) te bespreken.

Vraag altijd eerst aan je arts en/of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma ‘Evry diëtist’ en specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van printen.

Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet.

Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie.

Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

  • 108g Amandelpoeder
  • 25g Psyllium husk
  • 48g MCTprocal™
  • 6g Natriumbicarbonaat voor voeding
  • 1 snuifje Zout
  • 100g Eiwit
  • 2g Azijn
  • 90g Kokend water