Voor 1 koek:
Smelt de boter.
Meng in een kom de MCTprocal, het erythritol in poeder, het bakpoeder, de kaneel en de 4 kruidenmengeling. Giet er dan de gesmolten boter bij en meng.
Voeg het ei toe en meng tot een zacht deeg dat u tot een bal kunt vormen. Laat 15-30 minuten rusten op een koele plaats. Verwarm de oven voor op 170°C.
Snijd het deeg in 4 gelijke delen en rol elk deel tot een balletje. Druk elk balletje plat tot een schijfje en leg de schijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak gedurende 15-18 minuten.
Laat afkoelen op een rooster en geniet!
Top Tip:
Bak elk schijfje in een metalen uitsteekvorm om een perfect rond koekje te verkrijgen.
Controleer altijd met uw diëtist wat geschikt is voor u.
De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en is gebaseerd op specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van printen.
MCTprocal® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Geschikt vanaf 3 jaar. MCTprocal is een dieetvoeding bij lange ketenvetzuuroxidatiestoornissen, vetmalabsorptie en overige aandoeningen die een dieet rijk aan MCT en arm aan LCT vereisen. Niet geschikt voor parenteraal gebruik. Niet geschikt als enige voedingsbron.
Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie.
Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet.
Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.