Recept biedt ongeveer:
Verwarm de friteuse voor op 160°C.
Meng in een kom het ei en de MCTprocal® tot een beslag.
Snijd de halloumi in 4 gelijke stukken en voeg ze toe aan het beslag. Zorg ervoor dat de stukken halloumi goed bedekt zijn met het beslag, en al het beslag wordt gebruikt.
Bak elk stuk halloumi stuk per stuk in de friteuse met behulp van een tang. De halloumi zinkt naar de bodem van de ketel en stijgt geleidelijk tijdens het bakke
Bak gedurende 2 minuten, draai de stukken om en kook nog eens 2 minuten.
Haal de halloumi uit de friteuse met behulp van een tang en schud lichtjes de overtollige olie van de halloumi alvorens te serveren.
Controleer altijd met uw diëtist wat geschikt is voor u.
De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en is gebaseerd op specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van printen.
MCTprocal® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Geschikt vanaf 3 jaar. Dieetvoeding bij lange ketenvetzuuroxidatiestoornissen, vetmalabsorptie en overige aandoeningen die een dieet rijk aan MCT en arm aan LCT vereisen. Niet geschikt voor parenteraal gebruik. Niet geschikt als enige voedingsbron.
Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet. Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie.
Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.