Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Terug naar recepten

Groentequiche

  • RECEPT VOOR: 1 portie
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 15-20 minuten
  • BEREIDINGSTIJD: 20 minuten

This ketogenic diet recipe provides approximately:

35g
Total Fat
20g
MCT
10g
Protein
7g
Carbohydrate
383kcal
Energy

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2

Meng het amandelmeel en de MCTprocal in een kom. Kneed de boter hierdoor tot een kruimelig deeg.

Stap 3

Voeg het water hieraan toe en meng met een spatel tot een glad deeg.

Stap 4

Vet een bakvorm met de bakspray in en duw het deeg hierin aan tot het gelijkmatig verdeeld is.

Stap 5

Schik de gesneden champignons, de uien, de tomaten en paprika’s op het deeg.

Stap 6

Meng in een kom de Betaquik en het losgeklopt ei. Giet het mengsel over de groenten.

Stap 7

Bestrooi met de geraspte kaas en Provençaalse kruiden en bak gedurende 20 minuten, tot het deeg goudbruin gebakken is.

Handige hint

Ideaal tijdens een picknick, feestje of als lunch.

MCTprocal en Betaquik zijn voedingen voor medisch gebruik en dienen enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e).

Vraag altijd eerst aan je arts en/of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van printen.
Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet.
Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie.

Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

  • Deeg
  • 6g Boter
  • 7g Amandelmeel
  • 24g MCTprocal™
  • 5g Water
  • 1 à 2 sprays Bakspray (bv: Dr. Oetker)
  • Garnituur
  • 10g Ui, fijngesneden
  • 10g Champignons, fijngesneden
  • 5g Tomaten, fijngesneden
  • 10g Rode paprika, fijngesneden
  • 20g Ei, losgeklopt
  • 25g betaquik®
  • 10g Cheddar kaas, geraspt
  • Een snuifje, Provençaalse kruiden