Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Terug naar recepten

Gezouten karamel

  • 12 : 1
  • RECEPT VOOR: 1 portie
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 5 minuten
  • BEREIDINGSTIJD: 10 minuten

Recept biedt ongeveer

45,7g
Vetten
1,6g
Eiwitten
2,1g
Koolhydraten
426 kcal
Energie

Stap 1

Smelt de boter en de erythritol in een koekenpan of een kleine steelpan. Het mengsel kan gaan roken, dit is normaal. Het mengsel zal eerst schuimen voordat het uiteindelijk kleurt (een beetje zoals bruine boter).

Stap 2

Haal van het vuur wanneer de bruine kleur verkregen is en giet de room erbij. Roer goed.

Stap 3

Zet terug op het vuur en roer voortdurend tot de karamel indikt en een meer uitgesproken kleur krijgt.

Stap 4

Giet in een bakje en bewaar bij kamertemperatuur. Aarzel niet om opnieuw goed te roeren wanneer het mengsel afkoelt zodat de saus niet schift.

Tip van de chef :

Het is mogelijk om een ​​beetje xanthaangom aan de karamel toe te voegen. Hierdoor hoeft u niet opnieuw te mengen om het mengsel te homogeniseren.

Serveer tip :

Gebruik deze karamel als saus of als aanvulling bij andere recepten.

Controleer altijd met uw diëtist wat geschikt is voor u.

De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en is gebaseerd op specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van printen.

Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie.

Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet.

Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

  • 15g Erythritol in poeder
  • 30g Gezouten boter
  • 60g Slagroom, 30%