Recept biedt ongeveer:
Verwarm de oven op 180 °C/hetelucht 160 °C/gasstand 4
Giet de boter, de gemalen amandelen en MCTprocal in een kom, wrijf met je vingers door elkaar tot een kruimelige textuur.
Voeg het water toe en meng met een spatel tot een deeg.
Spray olie in een kleine taartvorm met diameter 7,5 cm en losse bodem en duw het deeg gelijkmatig uit over de vorm tot tegen de rand.
Meng de roomkaas, de room, het ei, de vanille-essence en de vloeibare zoetstof tot een romige pasta.
Spreid gelijkmatig uit over de bodem in de bakvorm en bak gedurende 20 minuten in de oven.
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Haal de kaastaart uit de bakvorm door gebruik te maken van de losse bodem.
Serveersuggestie
Dien op met room/toegelaten fruit.
Gebruik verschillende essences.
Besprenkel met suikervrije siroop.
Controleer altijd met uw diëtist wat geschikt is voor u.
De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en is gebaseerd op specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van publicatie.
MCTprocal® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Geschikt vanaf 3 jaar. Dieetvoeding bij lange ketenvetzuuroxidatiestoornissen, vetmalabsorptie en overige aandoeningen die een dieet rijk aan MCT en arm aan LCT vereisen. Niet geschikt voor parenteraal gebruik. Niet geschikt als enige voedingsbron.
Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie.
Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet.
Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.