Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Terug naar recepten

crème brûlée

  • 3,6:1
  • RECEPT VOOR: 3 porties
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 25 minuten
  • BEREIDINGSTIJD: 35 minuten - afkoelen: 2 uur

67,5g
Vetten
16,3g
Eiwitten
2,6g
Koolhydraten
682 kcal
Energie

Stap 1

Verwarm de oven voor op 150˚C/300˚F/Gasstand 2. 

Stap 2

Giet de slagroom en de K.Flo in een steelpan en roer continu op een middelhoog vuur tot vlak voor het kookpunt. Zet vervolgens het vuur uit. 

Stap 3

Klop in een kom het eigeel en de zoetstof samen tot het licht en luchtig is. Giet het mengsel in de steelpan met de slagroom en de K.Flo. 

Stap 4

Op middelhoog vuur blijven roeren totdat het mengsel dikker wordt. 

Stap 5

Zeef het mengsel door een fijne zeef in een grote maatbeker en giet het in 3 ramekins tot ongeveer halfvol. 

Stap 6

Plaats de ramekins in een grote ovenschaal en vul de schaal met heet water tot halverwege de zijkanten van de ramekins. 

Stap 7

Zet de ovenschaal op het middelste rooster van de oven en bak gedurende ongeveer 30 minuten, of totdat de custards net gestold zijn maar nog een beetje wiebelig in het midden. 

Stap 8

Haal de ramekins uit het water en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Zet ze vervolgens in de koelkast om af te koelen. 

Stap 9

Besprenkel, wanneer je klaar bent om te serveren, een theelepel zoetstof gelijkmatig over het oppervlak van elke crème brûlée en karamelliseer dit onder de grill gedurende 2 minuten. 

Stap 10

Laat het geheel 2 minuten afkoelen en serveer. 

Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een ketogeen dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.  

De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van printen. 

K.Flo® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Dieetvoeding bij epilepsie in het kader van een ketogeen dieet; neurometabole ziekten (e.g. Glut1-deficiëntie syndroom) en andere aandoeningen die een ketogeen  dieet vereisen. Geschikt voor gebruik vanaf 3 jaar. Geschikt als enige voedingsbron. Niet geschikt voor parenteraal gebruik. Raadpleeg het etiket voor allergenen- en andere productinformatie. 

  • Voor de crème
  • 50g Slagroom
  • 250g K.Flo®
  • 40g Eigeel
  • 20g Calorie-vrije zoetstof
  • Topping
  • 3 theelepels Calorie-vrije zoetstof, type Sukrin Gold, geschikt om te karamelliseren