Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Terug naar recepten

Courgette-feta kroketten

  • 2:1
  • RECEPT VOOR: 1 portie
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 20 minuten (bereidingstijd van de broodjes niet inbegrepen)
  • BEREIDINGSTIJD: 2 minuten

Recept biedt ongeveer:

29,8 g
Vetten
2.5g
MCT
7,9 g
Eiwitten
7,1 g
Koolhydraten
330kcal
Energie

Stap 1

Verwarm de olie in de friteuse op 180 ° c.

Stap 2

Plaats de geraspte courgettestukjes in een zeef, meng met zout en laat 10 minuten voor het zout om het water te absorberen uit de courgette.

Stap 3

Verkruimel het broodje.

Stap 4

Meng in een kom alle overige ingrediënten met de courgette.

Stap 5

Verdeel het mengsel in 2 porties en vorm kroketten met je handen.

Stap 6

Bak in de friteuse gedurende 2 minuten en haal ze uit de olie wanneer ze goudbruin gebakken zijn.

Serveertip:

Probeer dit gerecht met tatziki (zie recept)

Controleer altijd met uw diëtist wat geschikt is voor u. De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van printen.

Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet.
Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie

 

Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

  • Plantaardige olie voor de friteuse * - Volgens de instructies van de fabrikant voor de friteuse
  • 100g Courgette, geraspt
  • 1g Zout
  • 1/2 broodje (25g) Klein broodjes (zie recept)
  • 1g Koriander, vers en fijngehakt
  • 1g Mint, vers en fijngehakt
  • 2g Bosuitjes, dun gesneden
  • 10g Feta kaas, geraspt
  • 1g Knoflook puree
  • * Ongeveer 20g van olie wordt geabsorbeerd tijdens het kookproces, dit is toegevoegd aan voedingswaarden.