Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Terug naar recepten

Choco Chip Cookies

  • 2.5:1
  • RECEPT VOOR: 6 cookies
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten
  • BEREIDINGSTIJD: 10 minuten

Voor 1 cookie

6,5g
Vetten
6,5g
MCT
1.6g
Eiwitten
1g
Koolhydraten
72kcal
Energie

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2

Laat de boter smelten, voeg alle ingrediënten toe en meng het geheel tot een deeg.

Stap 3

Laat het deeg in de koelkast afkoelen tot het wat steviger wordt (ongeveer 5 minuten).

Stap 4

Bekleed de bakplaat intussen met bakpapier.

Stap 5

Weeg het deeg en verdeel het in 6 gelijke delen.

Stap 6

Rol elk deel van het deeg tot een balletje, duw het vervolgens plat tot een cookie en leg het op de bakplaat.

Stap 7

Schuif de bakplaat in de oven en laat circa 10 minuten bakken, tot de koekjes goudbruin en hard geworden zijn. De afgekoelde koekjes zijn heerlijk knapperig.

Serveertip

  • Serveer met een fris glas betaquik (Dit verandert de ratio van het recept.

Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

  • 15g Ongezouten boter
  • 16g Amandelpoeder
  • 3g Hazelnoten, in stukjes gesneden
  • 2g Havervlokken (bijv. Quaker)
  • 16g (1 sachet) MCTprocal™
  • 13g Ei, losgeklopt
  • 2.5g Chocolade, 90% cacao, geraspt (bijv. Lindt)
  • 2-3 druppeltjes Vanille-essence
  • Naar eigen smaak, Vloeibare zoetstof (bijv. Canderel)