Recept biedt ongeveer:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Laat de vulling afkoelen.
Meng in een kom het amandelmeel, de boter en de MCTprocal en kneed met je handen tot een glad mengsel.
Voeg het water toe en meng met een spatel tot een glad deeg.
Leg het deeg in het midden van een vel bakpapier. Vouw het bakpapier toe. Rol met behulp van een deegrol het deeg uit tot het ongeveer 2mm dik is.
Vouw het papier open en verdeel de vulling over de helft van het deeg. Laat genoeg plaats vrij aan de randen. Bevochtig de randen met water en vouw het deeg toe. Druk de randen goed aan met je vingertoppen.
Bak in de oven gedurende 20 à 30 minuten tot het deeg goudbruin is.
Serveer tip
Serveer met een toegelaten saus zoals kerriemayonaise bijvoorbeeld.
Handige hint
De vulling moet droog zijn, anders kan het deeg scheuren.
MCTprocal is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e).
Vraag altijd eerst aan je arts en/of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.
De voedingswaarde van dit recept werd berekend met het berekeningsprogramma Evry diëtist en specifieke productinformatie beschikbaar op het moment van printen.
Dit recept is specifiek ontwikkeld voor gebruik bij een ketogeen dieet.
Raadpleeg het productetiket voor allergenen en andere informatie.
Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.