Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
BACK TO ALL BLOGS

Ketoweek van Nicolas

 My Ketogenic Diet
door    My Ketogenic Diet
22/06/2021

Waarom heb je aan het Ketoweek-avontuur deelgenomen?

Enerzijds om de handelingen bij keto-koken te perfectioneren, maar anderzijds wilde ik me hier verder in verdiepen om beter te begrijpen welke impact dit dieet heeft op het dagelijks leven van gezinnen die hier dagelijks mee omgaan (moeilijkheid, timing, haalbaarheid, variatie,…)

Wat vond je ervan? Hoe voelde je je?

Ik heb het grootste respect voor alle gezinnen die zich elke dag aan dit dieet moeten aanpassen. De uitdagingen zijn talrijk en snelle, gemakkelijke oplossingen zijn er niet altijd. Je moet van tevoren alles plannen en voorbereiden. Er is weinig ruimte voor improvisatie. Ik begrijp ook hoe moeilijk het is om maaltijden buitenshuis te plannen (bijvoorbeeld in een restaurant).

Wat was jouw grootste uitdaging? / Wat zijn volgens jou de grootste uitdagingen bij ketogeen koken?

Persoonlijk was mijn grootste uitdaging om me strikt aan de hoeveelheden te houden, vooral op vlak van  groenten. De grootste uitdagingen bij ketogeen koken vind ik: variatie brengen in de menu’s en snelle, eenvoudige gerechten bereiden. In deze top 3 zou ik zeker ook organisatie vermelden.

Had je ooit gehoord van het ketogeen dieet en de gerelateerde ziekten voordat je bij Vitaflo werkte ? Waar en wanneer?

Ik had drie jaar geleden vaag iets opgevangen over het gebruik van het ketogeen dieet in de sportwereld. Ik wist niet wat het was en vooral niet dat het toegepast wordt bij stofwisselingsziekten.

Om verder te gaan over het onderwerp: Had je al ervaring in de ketogene keuken? Zo ja, hoe? Zo niet, wie heeft je daarbij begeleid en hoe is het verlopen?

Ik had er geen! Ik ontdekte dit dieet tijdens een gesprek met Chef Neil. Hij was het die mijn ogen opende voor alles wat het betekent en inhoudt. En al heel snel daarna leerde het Vitaflo-team me meer over het ketogeen dieet, de variaties en de uitdagingen ervan. Vervolgens ging ik recepten uittesten om de realiteit van dit dieet te ervaren.

Ben je meer voor olijfolie of zonnebloemolie? Waarom?

Olijfolie zonder aarzeling! Kwestie van smaak! Het grote voordeel is dat er veel verschillende smaken zijn, afhankelijk van de regio, het land, ...

Wat waren je favoriete ingrediënten om mee te koken?

Bloemkool! Ik hou van de manier waarop het de olie absorbeert en de smaak behoudt! Een echte bondgenoot! Om dezelfde redenen zou ik ook knolselder vermelden.

Wat was je favoriete gerecht om te maken? En om te eten?

Om te maken, de koekjes (en de brownie) zonder aarzelen !!! Simpel, efficiënt en erg lekker! Om te eten zou ik zeggen de butter chicken of de auberginegratin!

Heb je na deze week een gouden tip voor in de ketogene keuken? (Bijvoorbeeld een bepaalde kooktechniek, speciale kruiden, het gebruik van een toestel ...)

Ik weet niet of het een gouden tip is, maar denk aan de mogelijkheid om bepaalde recepten in een groter volume te koken en in individuele porties in te vriezen* (het recept voor brood, koekjes en brownies bijvoorbeeld). Om de gerechten er visueel ook erg smakelijk te doen uitzien kun je gebruik maken van verschillende hulpmiddelen zoals uitsteekvormpjes, siliconenvormen om mee te bakken, enz. * voor een betere kwaliteit, zo snel mogelijk na het koelen invriezen. Eenmaal ontdooid, dezelfde dag nog gebruiken en niet opnieuw invriezen.

Meer informatie

Blog

Leven met een ketogeen dieet: ontdek hier de ervaringen van andere patiënten!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van onze nieuwste recepten, evenementen en kookworkshops.

Lees meer