Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
BACK TO ALL BLOGS

Ketoweek van Michelle

 My Ketogenic Diet
door    My Ketogenic Diet
26/05/2021

Waarom heb je aan het Ketoweek-avontuur deelgenomen?

Als diëtiste weet ik dat het vaak moeilijk is om eenvoudige manieren te vinden om families te begeleiden bij het volgen van een streng dieet. Ik wou graag zelf eens ondervinden wat de moeilijkheden precies zijn voor een gezin waarvan 1 lid een medisch ketogeen dieet moet volgen. En ik wou ook ontdekken wat het met jezelf doet als je dit dieet volgt.

Wat vond je ervan? Hoe voelde je je?

Ik vond het een zeer rijke ervaring. Het was nog moeilijker om gerechten te bereiden, alles te plannen dan ik had verwacht. Het effect op mijn lichaam was ook heel speciaal. Ik heb me nog nooit gevoeld zoals tijdens deze dagen. Mijn concentratie was goed maar het leek of mijn reacties vertraagd werden. Ik had ondanks de kleine porties geen honger maar voelde me ook niet overvol of had geen last van mijn maag of darmen. Ik heb de 3de dag me wat slechtgezind gevoeld ’s ochtends. De meeste gerechten waren eenvoudig te bereiden en zeer lekker.

Wat was jouw grootste uitdaging? / Wat zijn volgens jou de grootste uitdagingen bij ketogeen koken?

Vooral het plannen wanneer je alles bereidt en ook wat de andere leden van je gezin zullen eten vond ik een hele opgave. Ik kook zelf vaak en heb in mijn opleiding ook een basis kooktechnieken geleerd, maar ik kan me voorstellen dat als je niet zo goed kan koken, dit een hele opgave kan worden.

Had je ooit gehoord van het ketogeen dieet en de gerelateerde ziekten voordat je bij Vitaflo werkte ? Waar en wanneer?

Ja, tijdens mijn werk als kinderdiëtiste in het UZ Gent.

Om verder te gaan over het onderwerp: Had je al ervaring in de ketogene keuken? Zo ja, hoe? Zo niet, wie heeft je daarbij begeleid en hoe is het verlopen?

Ik had zelf nog nooit een ketogeen gerecht bereid. Mijn collega Vincent heeft mij, en de andere collega’s, hier goed bij begeleid.

Ben je meer voor olijfolie of zonnebloemolie? Waarom?

Geen voorkeur. Als de smaak neutraal moet zijn dan zou ik zonnebloem kiezen.

Wat waren je favoriete ingrediënten om mee te koken?

Amandelmeel werkte prima. Ik miste groenten heel erg en dus alle groenten die in de gerechten konden gebruikt worden, werden plots heel populair deze week.

Wat was je favoriete gerecht om te maken? En om te eten?

De butter chicken was verrukkelijk en heel makkelijk om te bereiden.

Heb je na deze week een gouden tip voor in de ketogene keuken? (Bijvoorbeeld een bepaalde kooktechniek, speciale kruiden, het gebruik van een toestel ...)

Leer zeker eerst goed de basis kooktechnieken voor je met een ketogeen dieet aan de slag gaat. Een keukenweegschaal tot op 1 gram is onontbeerlijk alsook maatlepeltjes in verschillende formaten. Kruiden zijn essentieel om alles lekker op smaak te brengen.

Nog iets anders toe te voegen?

Ik heb heel veel bewondering voor alle mensen die dit dieet volgen of voor hun kind, partner, familie, … bereiden.

Meer informatie

Blog

Leven met een ketogeen dieet: ontdek hier de ervaringen van andere patiënten!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van onze nieuwste recepten, evenementen en kookworkshops.

Lees meer