Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
BACK TO ALL BLOGS

Ketoweek van Lindsay

 My Ketogenic Diet
door    My Ketogenic Diet
09/06/2021

Waarom heb je aan het Ketoweek-avontuur deelgenomen?

Ik wou zelf ervaren wat het inhoudt om een ketogeen dieet bij medische aandoeningen te volgen om zo ideeën op te doen om onze services naar patiënten te optimaliseren.

Wat vond je ervan? Hoe voelde je je?

Ik schrok best wel van de portiegroottes. Ik vond ze erg klein, maar ze bleken erg vullend te zijn. Het was de eerste dagen wennen aan de hoeveelheid vet.

Wat was jouw grootste uitdaging? / Wat zijn volgens jou de grootste uitdagingen bij ketogeen koken?

Ik vond het erg opvallend hoeveel je moet plannen bij dit dieet. Van het boodschappenlijstje opstellen tot het effectief bereiden van de maaltijden. Het kan best wel tijdrovend zijn.

Had je ooit gehoord van het ketogeen dieet en de gerelateerde ziekten voordat je bij Vitaflo werkte ? Waar en wanneer?

Ik had er heel kort iets over gehoord tijdens mijn opleiding voedings-en dieetkunde maar hier werd niet zoveel aandacht aan besteed.

Om verder te gaan over het onderwerp: Had je al ervaring in de ketogene keuken? Zo ja, hoe? Zo niet, wie heeft je daarbij begeleid en hoe is het verlopen?

Ik had voor deze ketoweek al eens een aantal ketogene recepten van de myketogenicdiet website uitgetest. Ik heb toen een aantal tips gekregen van Chef Neil van Vitaflo. Wat mij hierbij geholpen heeft is om de stappen in het recept goed te volgen.

Ben je meer voor olijfolie of zonnebloemolie? waarom?

Ik vind dat olijfolie meer smaak bevat dan zonnebloemolie dus daarom geef ik daar de voorkeur aan.

Wat waren je favoriete ingrediënten om mee te koken?

Eieren en amandelmeel.

Wat was je favoriete gerecht om te maken? En om te eten?

Mijn favoriete gerecht om te bereiden was de Mississippi Mud Pie, een erg eenvoudig recept om een lekker ketogeen taartje te bakken. Mijn favoriete gerecht om te eten zijn de gepaneerde kipnuggets. Ze smaakten zoals die uit de frituur! Ik serveerde ze met de tzatziki, een absolute winner!

Heb je na deze week een gouden tip voor in de ketogene keuken? (Bijvoorbeeld een bepaalde kooktechniek, speciale kruiden, het gebruik van een toestel ...)

Ik zou deze week niet overleefd hebben zonder mijn digitale keukenweegschaal, een absolute must-have! Verder zou ik als tip willen meegeven om de gerechten goed af te kruiden met bijvoorbeeld peper, zout, paprikapoeder, kerriepoeder, enz.

Nog iets anders toe te voegen?

Ik heb immens veel respect gekregen voor de ouders/zorgers van mensen met epilepsie. Het vergt heel wat tijd en planning om deze gerechtjes klaar te maken.

Meer informatie

Blog

Leven met een ketogeen dieet: ontdek hier de ervaringen van andere patiënten!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van onze nieuwste recepten, evenementen en kookworkshops.

Lees meer