Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
BACK TO ALL BLOGS

Ketoweek van Jero

 My Ketogenic Diet
door    My Ketogenic Diet
06/11/2021

Waarom heb je aan het Ketoweek-avontuur deelgenomen?

De keto week was een initiatief van onze brand manager Vincent. Ik heb een darmziekte, dus daarom was een hele week een ketogeen dieet volgen voor mij geen optie. Ik heb dan besloten om een keto dag te doen. Ik wou wel eens ervaren hoe een dag eruit ziet in het leven van onze keto patiënten.

Wat vond je ervan? Hoe voelde je je?

Ik moet toegeven dat ik het voorbereidend werk van de maaltijden heb onderschat. Wanneer je voor het ontbijt, de lunch en het avondeten telkens echt iets moet koken, verlies je gewoon heel veel tijd. Ik had het gevoel dat ik de helft van de dag in de keuken stond. Omdat ik maar een dag het dieet heb gevolgd, heb ik uiteraard de effecten ervan niet zo zwaar ervaren, maar ik vond de gerechten wel best lekker. Uiteraard hebben de gerechten een andere textuur en mondgevoel, maar misschien went dat wel wanneer je het dieet langer volgt.

Wat was jouw grootste uitdaging? / Wat zijn volgens jou de grootste uitdagingen bij ketogeen koken?

Ik vond het persoonlijk een uitdaging om alles te vinden in de supermarkt. Ik ben sowieso iemand die helemaal niet graag inkopen doet. Wanneer je dan allerlei producten moet inkopen die je anders nooit koopt en dus ook niet weet staan, dan wordt het echt een opgave. Bij het koken zelf is het natuurlijk zeer belangrijk om alle hoeveelheden zeer nauwkeurig af te wegen en niet meer te gebruiken dan toegelaten is. Omdat ik zelf meestal op gevoel kook wat betreft de hoeveelheden, was het ook een aanpassing om alle stappen van het recept zeer strikt te volgen.

Had je ooit gehoord van het ketogeen dieet en de gerelateerde ziekten voordat je bij Vitaflo werkte ? Waar en wanneer?

Ik had al wel gehoord van het ketogeen dieet voordat ik bij Vitaflo begon te werken.

Om verder te gaan over het onderwerp: Had je al ervaring in de ketogene keuken? Zo ja, hoe? Zo niet, wie heeft je daarbij begeleid en hoe is het verlopen?

Ikzelf had nog geen enkele ervaring met de ketogene keuken, maar de recepten die we van Vincent kregen waren zeer duidelijk en zeer makkelijk te volgen. Daardoor is alles wel vlot verlopen.

Ben je meer voor olijfolie of zonnebloemolie? Waarom?

Ik gebruik normaal altijd olijfolie. Ik denk dat dat meer een gewoonte is. Zonnebloemolie gebruik ik wel om frieten te bakken omdat ik heb gehoord dat het bestand is tegen hogere temperaturen dan olijfolie.

Wat waren je favoriete ingrediënten om mee te koken?

De bloemkoolrijst was voor mij een ontdekking. Ik wist niet dat je eenvoudigweg door een bloemkool te raspen een groente-alternatief voor rijst kon maken. Dat is iets wat ik zeker eens ga proberen te verwerken in mijn dagelijkse gerechten.

Wat was je favoriete gerecht om te maken? En om te eten?

Mijn favoriete gerecht om te maken was het ijsje. Ik wist niet dat het zo eenvoudig was om dat zelf te maken. De smaak van het ijs zat ook goed, maar het bleef wel een beetje aan je gehemelte kleven omdat het meer vet bevat. Als ijsliefhebber vond ik dat wat teleurstellend. Qua smaak vond ik de brownie het lekkerste van de dag.

Heb je na deze week een gouden tip voor in de ketogene keuken? (Bijvoorbeeld een bepaalde kooktechniek, speciale kruiden, het gebruik van een toestel ...)

Ik ben bij mijn schoonouders een keukenweegschaaltje moeten gaan halen omdat ik dat zelf nooit gebruik. Dus voor iedereen die ketogeen wil koken: zorg dat je dat zeker in huis hebt.

Meer informatie

Blog

Leven met een ketogeen dieet: ontdek hier de ervaringen van andere patiënten!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van onze nieuwste recepten, evenementen en kookworkshops.

Lees meer