Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
BACK TO ALL BLOGS

Ketoweek van Greta

 My Ketogenic Diet
door    My Ketogenic Diet
11/05/2021

Waarom heb je aan het Ketoweek-avontuur deelgenomen?

Zoals ik al zei, ben ik 4 maanden geleden bij Vitaflo begonnen als Junior Regulatory Affairs Officer en ik vond het idee om deze uitdaging met mijn nieuwe collega’s aan te gaan erg interessant. Zelf ben ik erg geïnteresseerd in voeding en dacht dat het goed zou zijn om dit dieet samen uit te proberen. ondersteunen en ervaringen uitwisselen.

Wat vond je ervan? Hoe voelde je je?

Ik verwachtte, en ontdekte ook, dat dit dieet qua voorbereidingstijd en planning een uitdaging is. Soms moest ik de avond ervoor eten koken omdat ik overdag geen tijd kon vinden. Maar ik was verrast dat de recepten beter smaakten dan ik had verwacht.

Wat was jouw grootste uitdaging? / Wat zijn volgens jou de grootste uitdagingen bij ketogeen koken?

De voorbereidingstijd en het afwegen van alle ingrediënten (ook ingrediënten zoals eieren). Maar ook de nogal onaangename reactie van mijn lichaam.

Had je ooit gehoord van het ketogeen dieet en de gerelateerde ziekten voordat je bij Vitaflo werkte? Waar en wanneer?

Ja, ik heb eerder gehoord over het ketogeen dieet via sociale media maar ook tijdens mijn studie.

Om verder te gaan over het onderwerp: Had je al ervaring in de ketogene keuken? Zo ja, hoe? Zo niet, wie heeft je daarbij begeleid en hoe is het verlopen?

Helemaal niet, omdat ik normaal gesproken niet veel met vet kook en mijn dieet erg op koolhydraten is gebaseerd.

Ik werd geadviseerd en gesteund door mijn collega’s, die ook die ook deelnamen aan de keto week. Er werd ook een uitgebreid schema voorzien met gerechten en maaltijden voor elke dag van de week.

Ben je meer voor olijfolie of zonnebloemolie? Waarom?

Het hangt ervan af waarvoor je de olie nodig hebt. Of het nu voor een salade is of gewoon voor de smaak, dan vind ik olijfolie veel lekkerder. Maar voor bakken of braden vind ik zonnebloemolie beter. In mijn normale dieet gebruik ik veel meer olijfolie.

Wat waren je favoriete ingrediënten om mee te koken?

De groenten! (zelfs als het niet veel was) Verder heb ik ook veel slagroom gebruikt.

Wat was je favoriete gerecht om te maken? En om te eten?

Sowieso de soepen. Ze waren makkelijk te bereiden en smaakten heerlijk. Bovendien voelde ik na de soepen deze extreme verzadiging niet en rook het appartement daarna niet naar vet (in tegenstelling tot de recepten waar een frituurpan nodig was).

Heb je na deze week een gouden tip voor in de ketogene keuken? (Bijvoorbeeld een bepaalde kooktechniek, speciale kruiden, het gebruik van een toestel …)

Mijn tips zijn:

  • Doe je boodschappen in (biologische) supermarkten waar niets voorverpakt is en je alleen de hoeveelheden kunt kopen die je echt nodig hebt.
  • Voorzie veel kleine kommetjes/bakjes om ingrediënten af te wegen.
  • Een grote diepvries kan handig zijn om porties in te vriezen*, zodat je snel iets kan opwarmen wanneer je niet veel tijd hebt.

Nog iets anders toe te voegen?

Hoewel het niet altijd gemakkelijk was, was het een goede ervaring. Maar ik ben blij dat ik terug kan naar mijn normale dieet. Ik heb veel respect voor mensen die dit dieet de hele tijd volgen.

* Voor een betere kwaliteit, zo snel mogelijk na het koelen invriezen. Eenmaal ontdooid, dezelfde dag nog gebruiken en niet opnieuw invriezen.

Meer informatie

Blog

Leven met een ketogeen dieet: ontdek hier de ervaringen van andere patiënten!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van onze nieuwste recepten, evenementen en kookworkshops.

Lees meer